Υγεία

Μ. Τσολιά για εμβολιασμό παιδιών: "Δεν έχουμε δει ποτέ ανεπιθύμητες χρόνια μετά"

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Προέτρεψε τους γονείς να εμβολιαστούν οι ίδιοι και μετά να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

“Ανεπιθύμητες ενέργειες που φοβάται κανείς μήπως εμφανιστούν χρόνια μετά, δεν υπάρχουν. Ότι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι να δούμε τις βλέπουμε το πολύ μετά από κάποιους μήνες. Δεν έχουμε δει ποτέ ανεπιθύμητες χρόνια μετά” είπε χαρακτηριστικά.

“Έχουμε πολύ καλή εμπειρία διεθνή ήδη και με τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών. Είναι ακόμα περισσότερο ασφαλής ο εμβολιασμός στα παιδάκια 5-11 ετών, θα τα προστατέψει και θα τους επιτρέψει να βρίσκονται στο σχολείο” πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι η προσέλευση παιδιών για τον εμβολιασμό τους είναι μεγάλη.

Η κα Τσολιά σημείωσε ακόμα ότι υπήρξε μια μικρή αύξηση στις εισαγωγές παιδιών, όχι όμως σοβαρά περιστατικά. “Έμπαιναν και έβγαιναν για κάποια παρακολούθηση και ήδη η κατάσταση είναι σε ύφεση. Το κύμα βαίνει προς εκτόνωση και ελπίζουμε έτσι να συνεχιστεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς μια σταθεροποίηση” κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ρωσία 0

Διαλύεται η συμμαχία Άγκυρας-Μόσχας! Γιατί Ελλάδα και Ρωσία «συμφώνησαν» στην πράξη στον ΟΗΕ για την Λιβύη με φόντο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο;

Οι Ρώσοι δεν θέλουν και αυτοί το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο αφού μέσω του Αιγαίου θέλουν να κινούνται τα πλοία τους...