Υγεία

Ιδού! Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τον κύριο κίνδυνο του μεταλλαγμένου στελέχους του κορoνοϊού

Οι ερευνητές εξήγησαν γιατί οι μεταλλάξεις του Covid είναι επικίνδυνες.

Το στέλεχος SARS-CoV-2 Alpha, το οποίο μεταλλάχθηκε για να αποφύγει το «έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα», άρχισε να παράγει περισσότερες «αντανοϊκές πρωτεΐνες», καθιστώντας το την πρώτη «ανησυχητική επιλογή» στον κόσμο. Παρόμοιες αλλαγές βρέθηκαν στα στελέχη Delta, καθώς και στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού Omicron .

Αυτό αναφέρεται από το University College του Λονδίνου, οι επιστήμονες του οποίου διεξήγαγαν μια μελέτη σε συνεργασία με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, καταδεικνύει ότι το στέλεχος Άλφα, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει εξελιχθεί για να παράγει περισσότερες «ανταγωνιστικές πρωτεΐνες» που αναιρούν την πρώτη γραμμή άμυνας του ανθρώπινου σώματος, γνωστή ως «έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα».

Έτσι, κάθε κύτταρο στη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες έχει ένα δίκτυο αισθητήρων - ανιχνεύουν ιούς που εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα. Όταν συμβεί αυτό, τα κύτταρα απελευθερώνουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται ιντερφερόνη, η οποία λειτουργεί ως «σήμα hacking». Οδηγεί μια συνεχή αντιική απόκριση τόσο σε μη ανοσοποιητικά όσο και σε κύτταρα του ανοσοποιητικού (Τ κύτταρα και αντισώματα) για την πρόληψη της μόλυνσης. Ωστόσο, οι ανταγωνιστές πρωτεΐνες μπορούν να βοηθήσουν τον ιό να αποφύγει αυτούς τους αισθητήρες.

Η νέα ανακάλυψη εντοπίζει για πρώτη φορά την εξέλιξη της αυξημένης έκφρασης μιας ανταγωνιστικής πρωτεΐνης στον SARS-CoV-2, η οποία αυξάνει τη μολυσματικότητα.

Οι επιστήμονες λένε ότι τα καινοτόμα αποτελέσματα παρέχουν μια εικόνα για το πώς αναπτύσσεται ο SARS-CoV-2 και προσφέρουν μια νέα μέθοδο για τον εντοπισμό νέων και αναδυόμενων παραλλαγών που είναι τόσο εξαιρετικά μεταδοτικές όσο και μολυσματικές.

Η συν-συγγραφέας της μελέτης Dr. Lucy Thorne είπε: «Θέλαμε να μάθουμε τι έκανε την παραλλαγή SARS-CoV-2 Alpha ξεχωριστή. Πώς εξελίχθηκε από το πρώτο στέλεχος κύματος που εντοπίστηκε στο Wuhan της Κίνας και ποια χαρακτηριστικά είχε που επέτρεψαν να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και γίνει η πρώτη επιλογή ανησυχίας».

«Βρήκαμε ότι η παραλλαγή SARS-CoV-2 Alpha ήταν πολύ καλύτερη από το πρώτο κύμα ιών στην προσαρμογή για να αποφύγει την ενεργοποίηση της προστατευτικής έμφυτης ανοσολογικής απόκρισης. Το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτές οι πρωτεΐνες ονομάζονται N, Orf6 και Orf9b και είναι γνωστό ότι ανταγωνίζονται την έμφυτη ασυλία», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ