Υγεία

Νέα μέθοδος σκορπά ελπίδες! Πώς θα καταπολεμηθεί η πανδημία σε 5 βήματα για να τελειώνουμε μια και καλή

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εστίαση στη στρατηγική κοκτέιλ φαρμάκων θα μειώσει την επιβάρυνση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και θα βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.

Σχέδια για έναν επιταχυνόμενο αγωγό για την ανάπτυξη κοκτέιλ φαρμάκων για τη θεραπεία του COVID-19 ανακοινώθηκαν την Τρίτη από ερευνητές από πολλά αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο. Ο αγωγός θα μπορούσε να επιταχύνει νέες και καλύτερες θεραπείες που θα μπορούσαν να λαμβάνουν οι ασθενείς στο σπίτι για να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες, με δηλωμένο στόχο να είναι διαθέσιμες αποτελεσματικές θεραπείες σε «εβδομάδες, όχι μήνες», σύμφωνα με τους ερευνητές.
 

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ συνεργάστηκε με την ερευνητική εταιρεία MRIGlobal και συνεργάτες στην Εσθονία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία για την έκδοση του κοινού σχεδίου, το οποίο υποστήριξε ότι μια απάντηση που βασίζεται στα κοκτέιλ φαρμάκων - ένας συνδυασμός των υφιστάμενων θεραπειών και φαρμάκων – είναι μια «προορατική στρατηγική ανάπτυξης φαρμάκων» και θα μπορούσε να προσφέρει την πρώτη γραμμή άμυνας έναντι μελλοντικών πανδημιών.
 

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο επιστημονικό περιοδικό mBio, πιστεύουν ότι η εστίαση στη στρατηγική κοκτέιλ φαρμάκων θα μειώσει την επιβάρυνση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και θα βοηθούσε στην πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών περιορίζοντας την ικανότητα του ιού να προσαρμοστεί στους ξενιστές του, προσθέτοντας ότι αυτή η προσέγγιση είναι ήδη ο κανόνας για τη θεραπεία ιών όπως ο HIV.
 

«Πρέπει να αναπτύξουμε προληπτικά κοκτέιλ φαρμάκων κατά των οικογενειών ιών στο σύνολό τους – για παράδειγμα, όλων των κορονοϊών – για να είμαστε έτοιμοι την πρώτη μέρα, εάν εμφανιστεί νέος ιός ή παραλλαγή. Το κοκτέιλ πρέπει να είναι χαμηλού κόστους, εύκολο στη μεταφορά και διανομή και εύκολο στην αυτοχορήγηση – επομένως διαθέσιμο σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η συν-συγγραφέας και ερευνήτρια της μελέτης Δρ Judith M. White από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. .
 

«Ελπίζουμε ότι αυτή η ιδέα των «έξυπνων κοκτέιλ φαρμάκων» θα αποτελέσει τη βάση για μια ισχυρή, συντονισμένη προσπάθεια κατά των κορονοϊών και άλλων παθογόνων ιών, όπως ο πυρετός Ζίκα και ο Λάσα», είπε.

Σχέδιο 5 σημείων

 

Οι ερευνητές πρότειναν ένα σχέδιο πέντε σημείων για την καλύτερη προσαρμογή της προτεινόμενης στρατηγικής τους, ζητώντας από τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης :
-Δώστε προτεραιότητα στα φάρμακα που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να λαμβάνουν στο σπίτι είτε από το στόμα είτε με εισπνοή,
-Εστιάστε στους συνδυασμούς φαρμάκων και όχι σε μεμονωμένα φάρμακα
-Δώστε προτεραιότητα σε φάρμακα που είναι ήδη εγκεκριμένα ή σε προηγμένες κλινικές δοκιμές
-Επικεντρωθείτε σε φάρμακα που μπορούν να χορηγηθούν με ασφάλεια στους ασθενείς χωρίς να υποφέρουν από τοξικές παρενέργειες
-Χρησιμοποιήστε προηγμένα μοντέλα υπολογιστών για να εντοπίσετε χρήσιμους συνδυασμούς φαρμάκων και να επιταχύνετε την ανάπτυξη.
 

«Μοντέλα που ενσωματώνουν τόσο τις ιδιότητες των φαρμάκων όσο και τη βιολογία του ιού που εξαπλώνεται ενάντια σε μια ανοσοαπόκριση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό του καλύτερου τρόπου χορήγησης υποσχόμενων θεραπειών», δήλωσε ο Δρ Joshua T. Schiffer του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. «Αυτά τα μοντέλα υποδηλώνουν ότι ο στρατηγικός συνδυασμός φαρμάκων μπορεί να προσθέσει σημαντικό όφελος».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ