Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Μανωλόπουλος: Μπλοκάρισμα παντού για τους ανεμβολίαστους - Η τρίτη δόση μειώνει τα ποσοστά θανάτου πάνω από 90%

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Κατερίνα Σερέτη και το Διονύση Χατζημιχάλη, ο κ. Μανωλόπουλος υποστήριξε πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα έπρεπε να μπορούν να πηγαίνουν πουθενά.

Είπε επίσης πως το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες και κλάδους, όπως η εστίαση και τα σώματα ασφαλείας.

«Παρότι εφαρμόζεται το μέτρο των rapid test στους ανεμβολίαστους έχουμε πολλά κρούσματα. Αν ήταν μόνο εμβολιασμένοι στην κοινωνία θα μετρούσαμε μόνο κρούσματα, λιγότερες νοσηλείες και ελάχιστους θανάτους» είπε ο κ. Μανωλόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλακόπουλος για τρίτη δόση: – «Στο 90-95% μειώνεται η πιθανότητα θανάτου»

Στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου αναφέρθηκε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 

«Η 3η δόση είναι το απόλυτο εργαλείο για να μην βλέπετε ανθρώπους εμβολιασμένους στις ΜΕΘ, να μην βλέπετε παρά ελάχιστους νεκρούς και να πλήρως η εμπιστευθεί πλώρως ο κόσμος το εμβόλιο», σημείωσε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής τόνισε ότι βάσει μελετών του πιο έγκριτου περιοδικού της Ιατρικής, το New England Journal of Medicine, αποδείχθηκε ότι η 3η δόση μειώνει την πιθανότητα θανάτου κατά 90- 95%, ενώ ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκει ο καθένας, μειώνει την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος κατά 15-20 φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την παραλλαγή Όμικρον

Σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, ο καθγητής μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι τα δεδομένα δείχνουν πως μάλλον θα είναι πιο μεταδοτική, ενώ από την άλλη τα προκαταρκτικά δεδομένα επιδημιολογικού χαρακτήρα δείχνουν ότι μάλλον δεν οδηγεί σε πιο σοβαρή νόσηση,  με υπαρκτή πιθανότητα να οδηγεί ακόμα και σε πιο ήπια.

«Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο σε 2-3-4 εβδομάδες, βαδίζουμε σε έναν καλό δρόμο. Ο ιός καθώς περνάει η πανδημία και αλλάζει θα γίνεται πιο μεταδοτικός , αλλά θα έχει ως εμπόδιο τα εμβόλια και θα μας πειράζει πολύ λιγότερο αν προκαλεί ήπια νόσηση. Αν αποδειχθεί αυτό και εξελιχθεί έτσι σιγά σιγά θα μας αφήσει γιατί θα εμβολιαστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις.

Ανέφερε δε ότι με βάση τον ΠΟΥ θα υπάρχουν επαρκή εμβόλια για όλο τον πληθυσμό του πλανήτη μέχρι το 1ο εξάμηνο του 2022.

Για την καταγγελία σχετικά με «κλειστές» ΜΕΘ για VIP πρόσωπα , είπε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τέτοια περιστατικά στο δικό του νοσοκομείο, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από την στιγμή που κάποιος διασωληνώνεται και ότι δικλίδες ασφαλείας είναι πάρα πολλές και λειτουργούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ