Υγεία

Κορονοϊός-Γώγος: Τρίτη δόση στο τρίμηνο-Στον 5ο-6ο μήνα τα αντισώματα πέφτουν

Για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού σχεδίου εμβολιασμού, μίλησε στο Open οΧαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ανέφερε πως το ραντεβού για την αναμνηστική δόση μπήκε στους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη, επειδή «στους έξι μήνες είχαμε πολλές επαναλοιμώξεις. Στον 5ο-6ο μήνα έπεφταν τα αντισώματα».

Στην περίπτωση να εισαχθεί μοντέλο επανάληψης του εμβολιαμσού ανά τρίμηνο, ο κ. Γώγος είπε: «Ελπίζουμε οι επόμενες δόσεις να είναι ετήσιες. Να έχουμε ένα νέο εμβόλιο που θα μας το επιτρέπει. Η ενίσχυση μετά την τρίτη δόση είναι πάρα πολύ ισχυρή. Μετά ελπίζουμε να γίνεται ετήσια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη μετάλλαξκη Omicron, είπε: «Τα εμβόλια που έχουμε φαίνεται ότι καλύπτουν την Omicron. Περιμένουμε τα δεδομένα. Μέσα σε 2-4 εβδομάδες θα ξέρουμε».

Για τον εμβολιασμό των εγκυών, είπε: «Το mRNA που φοβούνται, φεύγει από τα κύτταρα, δεν μένει. Βλέπουμε δυο χρόνια εγκύους να πεθαίνουν...».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι νομίζουν ότι θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και τα πολεμικά τους πλοία θα κυριαρχούν στην Α. Μεσόγειο αλλά θα δοκιμάσουν μεγάλη έκπληξη

Ισραηλινή εφημερίδα αποκαλύπτει το πυρηνικό σχέδιο του Ερντογάν το οποίο δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί