Υγεία

Παναγιωτόπουλος-Παραλλαγή Όμικρον: Επισπεύδεται η τρίτη δόση στους τρεις μήνες λόγω της μετάλλαξης

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, μίλησε για την απόφαση της επιτροπής να χορηγείται η τρίτη δόση στους τρεις μήνες μετά την δεύτερη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι «το εμβόλιο με δυο δόσεις δημιουργεί ικανότατη ανοσία για 5 με 6 μήνες, ωστόσο, τώρα με την μετάλλαξη Όμικρον τα δεδομένα αλλάζουν καθώς αναμένεται η ενδεχόμενη επέκταση της και στην χώρα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θέλουμε να είμαστε προστατευμένοι στην ενδεχόμενη επικράτηση του νέου στελέχους», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι η «η προοπτική να υπάρχει περισσότερο η μετάλλαξη Όμικρον έκανε την επιτροπή να πάρει την απόφαση η τρίτη δόση να γίνει στους 3 μήνες».

Ακόμη, τόνισε ότι η τρίτη δόση δημιουργεί δυνατότητα ευρύτερης ανοσολογικής απόκρισης στις μεταλλάξεις.

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι οι 3 μήνες είναι ικανός χρόνος ώστε να είναι μια αναμνηστική δόση και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει αρκετές μελέτες και δεν αναμένονται περισσότερες παρενέργειες.

 

«Πρέπει να δούμε δεδομένα που αλλάζουν και τα δεδομένα αλλάζουν με την εμφάνιση της Όμικρον», είπε τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ