Υγεία

Κορονοϊός-Σαρηγιάννης: Δεν ξεκίνησε ακόμα η αποκλιμάκωση στην Αθήνα–Ο λόγος που καθυστερεί

Για αποκλιμάκωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στις περισσότερες επιβαρυμένες περιοχές χώρας έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Αττική η αποκλιμάκωση δεν έχει ξεκινήσει. «Ο λόγος κατά την γνώμη μου είναι ότι σε σχέση για παράδειγμα με τη Θεσσαλονίκη το τέταρτο κύμα ήρθε πιο αργά οπότε και θα καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα να κορυφωθεί. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Και πρόσθεσε: «όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες θα πρέπει να πούμε ότι θα αργήσουν να καταγράψουν πτώση. Ωστόσο το θετικό είναι ότι έχουν αρχίσει να μειώνονται οι νοσηλείες. Όσον αφορά τις ΜΕΘ εκτιμούμε πώς τις επόμενες ημέρες θα ξεπεράσουν τους 700. Οι νεκροί μέχρι τα μέσα του μήνα θα κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενος στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάςτόνισε ότι θα πάμε με 2.000 κρούσματα κατά μέσο όρο αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα. Χαρακτήρισε δε το μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα self test πολύ σημαντικό και συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα.

Ο κ. Σαρηγιάννης παρόλα αυτά ανέφερε ότι τα πράγματα είναι ρευστά αφού κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τη νέα μετάλλαξη Όμικρονυπογραμμίζοντας ότι μπορεί να έχει έρθει ήδη και στην Ελλάδα απλά ακόμα δεν έχει ανιχνευθεί γιατί δεν έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Νέα ειδικού τύπου αμυντική προσέγγιση με την Γαλλία! Η ελληνική διπλωματία στρέφεται στο Παρίσι για βοήθεια στις τουρκικές προκλήσεις μετά το άδειασμα από ΗΠΑ

Αφορμή η επίσκεψη του Υπουργού άμυνας στο Παρίσι για την συμφωνία παραλαβής με τις Φρεγάτες Belhara