Υγεία

Θα μας τρελάνουν! Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου της Ν.Αφρικής: Η νέα παραλλαγή δίνει μόνο ήπια ασθένεια

Η νέα μετάλλαξη έχει προκαλέσει πανικό στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές χώρες  να έχουν σταματήσει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική. Ωστόσο οι Νοτιοαφρικανοί γιατροί διαβεβαιώνουν ότι η παραλλαγή Omikron προκαλεί μόνο ήπια συμπτώματα που περνάνε γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η νοτιοαφρικανική παραλλαγή Omicron του κορονοϊού ενέχει «πολύ υψηλό» παγκόσμιο κίνδυνο και μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες» σε ορισμένους τομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι σταματά τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, κάτι που η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι θα ακολουθήσει.

Αλλά οι Νοτιοαφρικανοί γιατροί, δεν ανησυχούν πολύ. Σύμφωνα με την Angelique Coetzee , πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής, η νέα παραλλαγή δίνει μόνο ήπια ασθένεια. Τα συμπτώματα είναι μυϊκοί πόνοι και κόπωση για λίγες μέρες. Η παραλλαγή δεν πρέπει να σας κάνει να χάσετε την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησής σας, αλλά πιθανώς να προκαλεί ήπιο βήχα.

Η Coetzee πιστεύει ότι η απόφαση ορισμένων χωρών να σταματήσουν τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική λαμβάνεται πολύ βιαστικά, προτού κάποιος ξέρει πόσο σοβαρή είναι πραγματικά η παραλλαγή.

Επικρίνει επίσης τον πανικό στον κόσμο χωρίς να έχει ξεκάθαρα τα γεγονότα. Παράλληλα, σημειώνει ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν υπερφορτωθεί με ασθενείς Omikron και ότι η παραλλαγή έχει επηρεάσει κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ