Υγεία

Θεσσαλονίκη: Προσπαθούν να τους "πιάσουν" στο φιλότιμο - Email και sms σε γιατρούς για να αποφύγουν την επίταξη

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορονοϊού στην Βόρεια Ελλάδα, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους.

«Υπήρξε μια προαναγγελία από τον Υπουργό για την επίταξη, προγενέστερα της επικοινωνίας του υπουργείου με τον Ιατρικό Σύλλογο» δήλωσε ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Νικόλαος Νίτσας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (10/11) στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Αυτή την στιγμή έχουμε επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο προκειμένου να βρούμε γιατρούς σε εθελοντική βάση, όπως βρήκαμε στα προηγούμενα κύματα και δεν χρειάστηκε να γίνει επίταξη υπηρεσιών υγείας» πρόσθεσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εργασία των ιδιωτικών γιατρών στο ΕΣΥ σε εθελοντική βάση πρακτικά σημαίνει, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, ότι θα απασχοληθούν στα δημόσια νοσοκομεία με συνθήκες ιδιωτικού τομέα. Θα χρησιμοποιούν δηλαδή μπλοκ αποδείξεων και η αποζημίωση τους θα είναι ίδια με τις προηγούμενες φορές.

«Όπως και την προηγούμενη φορά θα καλύψουμε με συμβόλαιο αστικής ευθύνης όλους τους ιδιώτες συναδέλφους που θα πάνε στο ΕΣΥ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αποφύγουμε την επίταξη υπηρεσιών, γιατί είναι η τελευταία δυνατότητα που διαθέτει η κοινωνία προκειμένου να μην μείνουν στα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Οι επόμενες 2-3 μέρες θα δείξουν αν έχουμε προσφορά συναδέλφων ή αν θα χρειαστεί το υπουργείο να προβεί στην επίταξη. Ήδη χθες στείλαμε το μήνυμα με sms και email  στους γιατρούς και αυτή την στιγμή περιμένουμε να μας απαντήσουν», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθημερινά στην συμπρωτεύουσα γίνονται περίπου 35-40 εισαγωγές ασθενών με covid19, ωστόσο η κατάσταση προς το παρόν είναι περισσότερο διαχειρίσιμη συγκριτικά με τον περασμένο Νοέμβριο, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. «Εύχομαι και ελπίζω ότι θα υπάρξει η ανάλογη προσφορά των συναδέλφων για να βοηθήσουμε αυτή την στιγμή τους ιατρούς στο ΕΣΥ γιατί πραγματικά εδώ και αρκετό καιρό η κατάσταση επιδεινώνεται σε επικίνδυνο σημείο, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει επίταξη υπηρεσιών» σημείωσε ο κ. Νίτσας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ρωσία 0

Διαλύεται η συμμαχία Άγκυρας-Μόσχας! Γιατί Ελλάδα και Ρωσία «συμφώνησαν» στην πράξη στον ΟΗΕ για την Λιβύη με φόντο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο;

Οι Ρώσοι δεν θέλουν και αυτοί το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο αφού μέσω του Αιγαίου θέλουν να κινούνται τα πλοία τους...