Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Γκάγκα: Κόκκινος συναγερμός στο ΕΣΥ-Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο στη Θεσσαλονίκη

Ιδιωτικές κλινικές θα διαθέσουν κλίνες για την διαχείριση covid περιστατικών εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι TV100 σημείωσε πως ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συνδράμει στη διαχείριση της κατάστασης που παραμένει επιβαρυμένη και στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, όπως είπε η κ. Γκάγκα, κλίνες για τη διαχείριση covid περιστατικών πρόκειται να διαθέσει η Αρωγή Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή θα διαθέσει περίπου 200 κρεβάτια για περιστατικά ασθενών με covid-19, ενώ και στην περιοχή της Λάρισας, ιδιωτική κλινική πρόκειται να διαθέσει περίπου 60 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, προχωρά ο σχεδιασμός για τη διάθεση κλινών σε μικρό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αποκλειστικά για περιστατικά covid. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival πρόκειται για το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Στην πρώτη φάση υλοποίησης του σχεδίου, πρόκειται να επιστρατευτεί η παθολογικήκλινική του νοσοκομείου και εάν κριθεί απαραίτητο, ο σχεδιασμός θα προχωρήσει περαιτέρω. Το ίδιο πλάνο έκτακτης ανάγκης, προβλέπει στη συνέχεια και εφόσον κριθεί απαραίτητο, αξιοποίηση κλινών και στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Η κυρία Γκάγκα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «γίνεται προσπάθεια να φέρουμε συναδέλφους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο» και εξέφρασε και πάλι την ανησυχία της για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα, λέγοντας ότι θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού.

Σχετικά με την ενημέρωση για την εκστρατεία εμβολιασμού στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι περιμένει καλύτερα αποτελέσματα από μια σωστή εκστρατεία και παράλληλα τόνισε ότι αν υπάρχουν προτάσεις για καλύτερους τρόπους ενημέρωσης, τότε θα ήθελε πολύ να τις ακούσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι να μιλήσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού και μία κοινή φωνή από όλους», επισήμανε η κ. Γκάγκα.

Ακόμη, αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, στην οποία γιατροί θα απαντούν σε ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό και παράλληλα θα υπάρχει και ανοιχτή επικοινωνία με το υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα στα ραντεβού των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών και τη χορήγηση της τρίτης δόσης, η κ. Γκάγκα είπε ότι όλα πάνε καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μας στενοχωρεί το φαινόμενο αρνητών διασωλήνωσης», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Είναι ένα φαινόμενο που έχει ως πηγή ένα σύνολο προβλημάτων. Έχουν αναπτυχθεί σχέσεις μη εμπιστοσύνης με τους γιατρούς, με το κράτος, με οποιονδήποτε βρίσκεται σε κάποια θέση εξουσίας και βγαίνει μια αντίδραση που δεν έχει σχέση με αυτό κάθε αυτό το εμβόλιο», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα, εκτιμώντας παράλληλα ότι το φαινόμενο αυτό είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο που θα πάρει καιρό να αλλάξει.

Δείτε βίντεο του Thestival:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ