Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Pfizer: Το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι ασφαλές για παιδιά 5-11 ετών

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο κορονοϊού που έχουν παράξει είναι ασφαλές και παρήγαγε μεγάλο αριθμό αντισωμάτων σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών εξέδωσαν Pfizer και BioNTech επικαλούμενες έρευνα μεγάλης κλίμακας η οποία, όπως σημειώνει το Bloomberg, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για τους εμβολιασμούς σε παιδιά δημοτικού μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτή αποτελούν την πρώτη ένδειξη για το πόσο καλά θα μπορούσε να «δουλέψει» ένα εμβόλιο κορονοϊού για παιδιά νεαρότερης ηλικίας.

Η πίεση για ανοσοποίηση των παιδιών έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.268 άτομα στα οποία χορηγήθηκαν δύο δόσεις 10 μικρογραμμαρίων – το 1/3 δηλαδή των δόσεων που έχουν χορηγηθεί σε ενήλικες – και παρήγαγαν επίπεδα αντισωματών παρόμοια με αυτά σε έρευνες για άτομα ηλικίας 16-25 ετών που έλαβαν τη δόση για τους ενήλικες με τις ίδιες παρενέργειες.

Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν τα στοιχεία αυτά στο πλαίσιο του αιτήματός τους για έκτακτη αδειοδότηση από τις αμερικανικές αρχές (FDA) προσθέτοντας ότι θα παραθέσουν τα στοιχεία αυτά και στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ