Υγεία

Κορονοϊός: Η πανδημία θα αρχίσει σύντομα να μετατρέπεται σε ενδημία, υποστηρίζει κορυφαίος ειδικός

Σε ορισμένες χώρες η πανδημία θα αρχίσει σύντομα να μετατρέπεται σε ενδημία, κατά την οποία ο κοροναϊός θα είναι παρών αλλά σε χαμηλά επίπεδα, προβλέπει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Γερμανίας Κρίστιαν Ντρόστεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήδη το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ορισμένες χώρες θα μπορούσαν να καταφέρουν να εισέλθουν στην ενδημική φάση. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μία από αυτές, η Γερμανία μάλλον δεν είναι» δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit.

Ο λόγος για αυτή τη διαφοροποίηση είναι ότι «πολύ λιγότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό στην Γερμανία από ό,τι στη Μεγάλη Βρετανία και επιπλέον το ποσοστό εμβολιασμών είναι χαμηλότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα κενό ανοσίας που είναι όμως πολύ μεγάλο για να πάμε στον χειμώνα χωρίς ανησυχίες».

Στη Μεγάλη Βρετανία αναμένει αυτό τον χειμώνα το πρώτο κύμα «μετα –λοίμωξης», όπως αποκαλεί τη λοίμωξη μετά τον εμβολιασμό.

«Στη Γερμανία είμαστε (όμως) ακόμα πολύ μακριά από αυτό» πρόσθεσε.

«Ωστόσο, αυτή η μετα-λοίμωξη είναι απαραίτητο βήμα προς την ενδημία. Υποθέτω ότι ο Sars-CoV-2 θα συμπεριφερθεί όπως οι άλλοι ενδημικοί κορονοϊοί μακροπρόθεσμα. Αυτοί σταδιακά εξασθένησαν και τώρα προκαλούν μόνο ήπια κρυολογήματα στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν μπορώ να όμως πω με βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί και με τον Sars-CoV-2, όπως άλλωστε και οι άλλοι επιστήμονες», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κολοσσιαίας σημασίας και αλλάζει το status quo σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο-Τα "δώρα" των νέων [email protected]

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκρυπτογραφεί σε πρωτότυπη ανάλυση την σημασία της νέας Ελληνογαλλικής Στρατηγικής Αμυντικής...