Υγεία

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ – Στάσιμοι οι εμβολιασμοί

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. Αφενός, οι εννέα στους δέκα διασωληνωμένους στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, σε μία περίοδο που η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει, όχι μόνο και στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Οι ΜΕΘ γεμίζουν συστηματικά, με την πληρότητα να έχει διαμορφωθεί στο 76%.

Την ίδια ώρα, το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αυξήσει τη διασπορά της Covid-19, κάτι που αναμένεται ότι θα αποτυπωθεί στα στοιχεία, με δεδομένης και της πρόληψης για αύξηση των τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι ο ρυθμός εμβολιασμού δεν είναι ο επιθυμητός, αφού η χώρα έχει μείνει πίσω, έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό. Επίσης έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί. Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε να κλείνονται ραντεβού, περίπου κάθε 4 ημέρες προσθέτουμε 1%, αλλά χρειάζονται σίγουρα περισσότερα», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Εκσυγχρονίζουμε τα υποβρύχια Type-214 και αναζητούμε τέσσερα υποβρύχια με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων Κρουζ κατά χερσαίων στόχων

Η ουσία όμως αυτής της νέας επικείμενης αγοράς αφορά σχέδια του ΓΕΝ ,για επιθετικές ελληνικές επιχειρήσεις σε με...
rosia-ukraine
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι μόλις εισέβαλαν στο Χάρκοβο από νέα κατεύθυνση! Έπιασαν στον ύπνο εκατοντάδες Ουκρανούς συνοριοφύλακες και τους περικύκλωσαν (Χάρτες)

Μία νέα αιφνιδιαστική ρωσική εισβολή στο Χάρκοβο σημειώθηκε πριν λίγες ώρες με τραγικό αποτέλεσμα για τον ουκρανικό...