Υγεία

Ψαλτοπούλου: Αυτά είναι τα μακροχρόνια συμπτώματα που αφήνει ο κορονοϊός

Σύμφωνα με την κυρία Ψαλτοπούλου, οι μακροχρόνιες συνέπειες της νόσησης με covid ενδέχεται να είναι:

– Κόπωση ή μυϊκή αδυναμία

– Ψυχολογικά συμπτώματα, ειδικά σε γυναίκες άγχος και κατάθλιψη.

«Όσο βαρύτερα μας χτυπήσει ο κορονοϊός, παραμένει η δύσπνοια και ο βήχας» πρόσθεσε ενώ έκανε λόγο για πιθανές διαταραχές μεταβολισμού γλυκόζης, του θυρεοειδή αλλά και πιθανά προβλήματα στα νεφρά και ενδεχόμενη διαταραχή του σπέρματος για τους άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, όπως είπε, ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει οξείδωση των αγγείων, πρόβλημα στην καρδιά, με κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια ή καρδιακή δυσλειτουργία.

«Το δραματικό είναι ότι αυτός ο ιός προκαλεί πολυοργανική δυσλειτουργία. Kαταστρέφει όλο τον οργανισμό» διευκρίνισε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι νομίζουν ότι θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και τα πολεμικά τους πλοία θα κυριαρχούν στην Α. Μεσόγειο αλλά θα δοκιμάσουν μεγάλη έκπληξη

Ισραηλινή εφημερίδα αποκαλύπτει το πυρηνικό σχέδιο του Ερντογάν το οποίο δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί