Υγεία

Γουατεμάλα: Παίρνει 8 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Σύμφωνα με τον κ. Γιαματέι, το ποσό που ορίστηκε ως τίμημα στη νέα σύμβαση έχει ήδη καταβληθεί.

Ο αρχηγός του κράτους ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson για την προμήθεια ποσοτήτων των δικών τους εμβολίων για την COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Γουατεμάλα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων δεν έχουν ανοσοποιηθεί μέχρι εδώ παρά μόλις 309.339 άνθρωποι ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Αρχικά, η Γουατεμάλα είχε συνάψει σύμβαση για την προμήθεια 16 εκατ. δόσεων του Sputnik V, όμως η παράδοσή τους καθυστέρησε πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα τέλη Ιουνίου, η υπουργός Υγείας Αμέλια Φλόρες είχε δηλώσει πως Γουατεμάλα και Μόσχα διαπραγματεύονταν νέα σύμβαση, διαμηνύοντας ότι εάν οι συνομιλίες απέβαιναν άκαρπες, η κυβέρνηση Γιαματέι θα ζητούσε να της επιστραφούν τα περίπου 69 εκατ. ευρώ που κατέβαλε για την αγορά 8 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που παράγει το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια.

Ο κ. Γιαματέι εξηγησε πως το ποσό που θα καταβαλλόταν για τις ποσότητες του ρωσικού εμβολίου θα αξιοποιηθεί για την αγορά 8 εκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων των Pfizer/BioNTech, Moderna και J&J. «Θα αγοράσουμε εμβόλια από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ