Υγεία

Βουλή: Με Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ «πέρασε» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στις δομές Υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας την τροπολογία ότι παραβιάζει δικαιώματα και οδηγεί σε απολύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν προκειμένου να εκπεμφθεί ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, καθώς υποκρύπτει – όπως υποστήριξε – την επιδίωξη της κυβέρνησης να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα και να δημιουργήσει συνθήκες μαζικών απολύσεων. Το ΜεΡΑ25 του Βαρουφάκη δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικότητας, αλλά κατά των εμβολιαστικών πιστοποιητικών, καθώς οδηγεί «στον Μεγάλο Ψηφιακό Αδελφό». Το ΚΚΕ ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, απειλεί τους πολίτες. Ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μίλησε για «φασισμό» και «νεοταξική δικτατορία».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...