Υγεία

Ισραήλ: Η παραλλαγή "Δέλτα" προσβάλει τους εμβολιασμένους

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με την παραλλαγή «Δέλτα» θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα, δήλωσε ο Τσέζι Λεβί (Chezy Levy), γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, την Τετάρτη, μετέδωσε η Haaretz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παρόλο που οι αριθμοί είναι χαμηλοί, το γεγονός ότι αυτό (η «Δέλτα») φτάνει στους εμβολιασμένους ανθρώπους σημαίνει ότι εξακολουθούμε να ελέγχουμε πόσοι εμβολιασμένοι έχουν επίσης μολυνθεί», δήλωσε ο Λεβί, σύμφωνα με τη Haaretz.

Ο Λεβί είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Kan Bet ότι περίπου 40% έως 50% των νέων κρουσμάτων φαίνεται να είναι άτομα που είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε η Haaretz. Δεν φαίνεται να καθορίζει ένα χρονικό πλαίσιο για τις νέες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό αποτελεί μια εκτίμηση, καθώς το υπουργείο εξακολουθεί να αναλύει τις περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη Δευτέρα, ο Λεβί είπε ότι το ένα τρίτο των νέων καθημερινών περιπτώσεων ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Δεν ήταν σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί πλήρως ή μερικώς.

Αν και οι μολύνσεις μεταξύ εμβολιασμένων ανθρώπων έχουν προκαλέσει ανησυχία στους Ισραηλινούς, οι λοιμώξεις δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρές όσο σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Αν και είναι προκαταρκτικά, τα στοιχεία υπογραμμίζουν την ανησυχία ότι η παραλλαγή «Δέλτα» θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται ακόμη και σε μέρη όπως το Ισραήλ όπου έχουν εμβολιαστεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ