Υγεία

Οργή στην Κρήτη: Ο Τσιόδρας πρότεινε lockdown σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που έγινε με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και δημάρχων του νησιού, προτάθηκε η επιστροφή σε καθεστώς lockdown, μετά τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορονοϊού στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαλκιαδάκης, ανέφερε ότι ο κ. Τσιόδρας πρότεινε τον εκ νέου εγκλεισμό για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι οποίες τελικά επέστρεψαν στο «πορτοκαλί» του επιδημιολογικού χάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ευτυχώς εχθές τη σώσαμε την παρτίδα. Με παρέμβαση των φορέων του νησιού, αλλά και του Πρωθυπουργού, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να γίνει τώρα κάτι τέτοιο, αφού ξεκινάει μόλις ο τουρισμός», τόνισε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν καταστροφικό, αλλά ευτυχώς απετράπη εγκαίρως. «Η μετάλλαξη αυτή θα πάει σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε προφυλαγμένοι και ασφαλείς. Το μόνο που μας σώζει είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ