Υγεία

Γρίπη: "Στα σκαριά" το νέο εμβόλιο με 5ετή προστασία

Τον δρόμο για τη δημιουργία εμβολίου κατά της γρίπης που θα προσφέρει προστασία ακόμη και για πέντε χρόνια έχουν ανοίξει τα τελευταίας τεχνολογίας εμβόλια κατά του κορoνοϊού SARS-CoV-2.

Ερευνητές του αμερικανικού Duke University δοκιμάζουν ήδη ένα τέτοιο εμβόλιο που έχει ως βάση την τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε στα εμβόλια κατά του Covid-19 της Pfizer και της Moderna.

Οι ερευνητές που πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, σύμφωνα με το Nexstar, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με συναδέλφους του στα αμερικανικά National Institues of Health για τη δημιουργία εμβολίου με βάση το mRNA που θα προστατεύει από τον ιό της γρίπης. Τονίζουν, μάλιστα, ότι ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο όχι κάθε χρόνο, αλλά μία φορά κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια, καθώς για όλη αυτή την περίοδο θα είναι προστατευμένος από τη γρίπη.

Ευρεία δράση


«Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες ολοκληρώσαμε την παραγωγή ενός mRNA εμβολίου για τη γρίπη, το οποίο θα πρέπει να έχει ευρεία δράση εναντίον πολλών διαφορετικών στελεχών (του ιού της γρίπης), έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα γενικό εμβόλιο για τη γρίπη» δήλωσε ο ερευνητής Barton Haynes, διευθυντής στο Duke Human Vaccine Institute του αμερικανικού πανεπιστημίου. Αυτή την περίοδο οι ερευνητές δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ