Υγεία

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ θα πληρώσει πολίτες φτωχών χωρών για παρενέργειες των εμβολιασμών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος για την αποζημίωση σε περίπτωση σοβαρών παρενεργειών από τη χρήση εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η ΠΟΥ και η Chubb Limited υπέγραψαν συμφωνία στις 17 Φεβρουαρίου 2021 για την έγκριση προγράμματος αποζημίωσης για 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Η υπηρεσία τύπου του ΠΟΥ αναφέρει πως οι πληρωμές θα είναι εφάπαξ και, κατά τη γνώμη των υπαλλήλων, θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην πάνε στα δικαστήρια.

"Αυτός ο μηχανισμός αποζημίωσης χωρίς σφάλματα θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες μπορούν να επωφεληθούν από τις πρωτοποριακές επιστημονικές εξελίξεις που έχουν παράσχει εμβόλια του Covid-19 σε χρόνο ρεκόρ", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ, Adhanom Ghebreyesus.

Παρέχοντας μια εφάπαξ αποζημίωση στον πλήρη και οριστικό διακανονισμό οποιονδήποτε αξιώσεων, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΠΟΥ, το πρόγραμμα θα στοχεύσει στη σημαντική μείωση της ανάγκης προσφυγής στο δικαστήριο, το οποίο "είναι μια δυνητικά χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ