Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: Πιο γρήγορα εμβολιάζεσαι στην Ελλάδα παρά στις ΗΠΑ

Tα «γυαλιά» στις ΗΠΑ βάζει το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας, καθώς σύμφωνα με αναγνώστρια της αμερικανικής εφημερίδας «Boston Globe», πιο εύκολα κλείνεις ραντεβού για εμβολιασμό στην Ελλάδα παρά στις ΗΠΑ.

Στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εφημερίδα έκανε κάνει μία λίστα με τα παράπονα αναγνωστών της σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και μια γυναίκα από την Αθήνα, η οποία επιχείρησε να βοηθήσει την αδελφή και τη μητέρα της να κλείσουν ραντεβού ώστε να κάνουν το εμβόλιο κατά της νόσου Covid σ΄ ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα της Μασαχουσέτης.

Η αναγνώστρια εξέφρασε την έντονη δυσφορία της για την διαδικασία των ραντεβού για εμβολιασμό», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Όπως κατήγγειλε υπάρχει έλλειψη τεχνικών υποδομών αλλά και προσωπικού, ενώ συνέκρινε την κατάσταση στις ΗΠΑ με το σύστημα που επικρατεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα».

«Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας πουν πότε θα είναι ενημερωμένες οι ιστοσελίδες τους για να κλείσουμε ένα ραντεβού. Δεν μπορώ να το πιστέψω πως η Ελλάδα μπορεί να βρει τη λύση και ένα πολύ καλό σύστημα για τα ραντεβού προς εμβολιασμό ενώ οι ΗΠΑ αδυνατούν. Μοιάζουν τόσο ανοργάνωτα όλα στις ΗΠΑ», αναφέρει η αναγνώστρια της «Boston Globe» από την Αθήνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βοστώνης, για να κλείσεις ραντεβού θα πρέπει να μπεις σε μια πλατφόρμα με τα διαθέσιμα κέντρα εμβολιασμού στη Μασαχουσέτη και στη συνέχεια να περιμένεις στην... ψηφιακή «ουρά» για να κλείσεις ραντεβού. Ένα προβληματικό σύστημα, καθώς μπορεί να περιμένεις για 45 λεπτά στην «ουρά» και τελικά να μην κλείσεις ραντεβού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ