Υγεία

ΠΟΕΔΗΝ: Φιμώνονται πειθαρχικά γιατροί που μίλησαν στα κανάλια

«Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι η προσπάθεια φίμωσης των σωματείων, τρομοκράτησης των εκλεγμένων συνδικαλιστών και γενικότερα η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει».

Την απόφαση της Διοίκησης των Νοσοκομείων Πέλλας να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος της προέδρου του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων της Έδεσσας, Ελένης Σταυρακάκη καθώς και του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σίμου Φωστηρόπουλου καταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.

«Αιτία» αυτών των διώξεων όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση είναι οι δηλώσεις που έκαναν στα μέσα ενημέρωσης.

«Η Διοίκηση του νοσοκομείου με τέτοιες ενέργειες επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά και αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία στην διαχείριση της πανδημίας με στόχο να συγκαλύψει τόσο τις δικές της ευθύνες αλλά και αυτές που ανάγονται στην Κυβέρνηση» τονίζει η Ομοσπονδία. Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος, συνεχίζει λέγπντας πως η πειθαρχική και ποινική δίωξη που αποφασίστηκε, εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της

Κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της υγείας να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση και να καταπνιγεί κάθε φωνή που παρουσιάζει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά. «Δυστυχώς υποστηρικτές σε αυτή την επίθεση βρέθηκαν και μέλη του ΔΣ του Σωματείου της Έδεσσας που αντί να βρεθούν στο πλευρό της συναδέλφισσας προτίμησαν να ταχθούν στο πλευρό της Διοίκησης του νοσοκομείου» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ