Υγεία

Nέα Υόρκη: Πτώματα από τον covid-19 βρίσκονται ακόμα σε ψυγεία

Τα πτώματα εκατοντάδων πολιτών στην Νέα Υόρκη από το πρώτο κύμα Covid-19 την περασμένη άνοιξη βρίσκονται εδώ και επτά μήνες αποθηκευμένα σε φορητά ψυγεία στην προκυμαία του Sunset Park στο Brooklyn, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πολλές από τις σορούς ανήκουν σε άτομα που είτε δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν από τους συγγενείς τους, είτε οι τελευταίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας τους. Όπως διευκρινίζουν οι υπεύθυνοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, της οποίας 15 μέλη έχουν επιφορτιστεί με την ταυτοποίηση των θυμάτων, η υπηρεσία ήταν εντελώς απροετοίμαστη για την πανδημία του κορωνοϊού, όπως ακριβώς και ο κρατικός μηχανισμός, αναφέρει η WSJ. 

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα γνωστοποιεί ότι πριν την πανδημία πολλές από τις σορούς που παρέμεναν στα «αζήτητα» θάβονταν στη νήσο Hart κοντά στο Bronx της Νέας Υόρκης, αλλά ο δήμαρχος της πόλης, Bill de Blasio, απαγόρευσε τους μαζικούς ενταφιασμούς όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι οι δημοτικές υπηρεσίες σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν προσωρινούς τάφους στο νησί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ