Υγεία

Δύο ποτήρια κρασί πριν τον ύπνο σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Το κρασί δεν είναι ακριβώς και το συνώνυμο ενός υγιεινού lifestyle, ειδικά όταν ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής και θέλεις να χάσεις μερικά κιλά. Το τελευταίο άλλωστε προϋποθέτει την ελαχιστοποίηση ή ακόμη και την απαγόρευση κάθε είδους αλκοολούχων ποτών.

Ανάμεσα σε αυτά και το κρασί. Ήξερες άλλωστε πως ένα μεγάλο ποτήρι κρασί (γύρω στα 250 ml) έχει την ίδια ποσότητα σε θερμίδες -228 για την ακρίβεια- με ένα παγωτό;

Αν όμως το κρασί είναι κάτι που δεν μπορείς να αφήσεις έξω από τη διατροφή σου ή από τη ρουτίνα σου, η επιστήμη είναι αυτή που δίνει τη λύση για ακόμη μια φορά.

Σύμφωνα λοιπόν με δύο έρευνες, μία του Washington State University και μία της Ιατρικής Σχολής του Harvard, το να πίνεις δύο ποτηράκια κρασί πριν τον ύπνο, στην πραγματικότητα σε βοηθά να χάσεις βάρος.

Οι ερευνητές του WSU υποστηρίζουν πως η πολυφαινόλη ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το λευκό λίπος σε μπεζ λίπος, το οποίο είναι πιο εύκολο να καεί. Κι αυτό γιατί η ποσότητα ρεσβερατρόλης είναι ένας τύπος αντιοξειδωτικού που συναντάται σε πολλά φρούτα.

Η επικεφαλής της έρευνας του WSU, Min Du, τονίζει πως οι πολυφαινόλες σε φρούτα συμβάλλουν μεταξύ άλλων στη διατήρηση του ισορροπημένου σώματος και στην πρόληψη της παχυσαρκίας, ενώ καταπολεμούν την μεταβολική δυσλειτουργία.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να υποστηρίξουν και τα ευρήματα της μελέτης του Harvard, που για σχεδόν 13 χρόνια μελέτησε πάνω από 20.000 γυναίκες, οι οποίες όχι μόνο έπιναν δύο ποτήρια κρασιού ημερησίως αλλά είχαν και 70% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες.

Πέρα ασφαλώς από αυτές τις έρευνες δεν θα πρέπει να ξεχνάς να πίνεις υπεύθυνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...