Υγεία

Παγώνη: Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν τα κρούσματα

Τους φόβους της αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη, η οποία, παράλληλα, παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Φόβους για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ & αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Παράλληλα, παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί βλέπουμε μεγάλη αύξηση στα αστικά κέντρα.

Κανένας δεν είναι άτρωτος στον ιό και θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή από όλους, είπε η κ. Παγώνη σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο Mega. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Και οι νέοι νοσούν, το μεγαλύτερο ποσοστό με ήπια συμπτώματα. Θέλει προσοχή».
Ζήτησε να τηρούνται πιστά τα μέτρα προστασίας για να μην χαθεί όλος αγώνας που έχει γίνει τον προηγούμενο καιρό δεν πρέπει να πάει χαμένος.

«Τα περισσότερα νησιά ζουν από το καλοκαίρι», σημείωσε.
Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στο υγειονομικό προσωπικό, έκρινε πως είναι λογικό να νοσούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. «Είναι πολύ λογικό όταν βρίσκεσαι σε ένα νοσοκομείο αναφοράς. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και κάποιοι που θα νοσήσουν», τόνισε, συγκεκριμένα.

Φόβοι


Η ίδια εξέφρασε τους φόβους της για την εξάπλωση της πανδημίας και συγκεκριμένα τόνισε: «Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν». 


Ακόμη εξήγησε τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όπως είπε, έγκειται στην επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς.

«Γι’ αυτό η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Όταν κάποιος επιστρέφει από ένα νησί πρέπει να φοράει τη μάσκα του. Τη φοράει για εφτά μέρες συνεχόμενα και προσπαθεί να μην είναι σε επαφή με κόσμο. Ο ίδιος θα προφυλάξει τον εαυτό του και τους υπόλοιπους».


Σχολεία


Τέλος, αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν κανονικά, αλλά με αυστηρά μέτρα.

«Το θέμα των σχολείων είναι πολύ σοβαρό. Είναι μια δύσκολη περίοδος με ειδικές συνθήκες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...