Υγεία

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Η προστασία στον κορονοϊό είναι η τήρηση των αποστάσεων

«Όσο ο δείκτης R είναι στο 1 η επιδημία δεν πρόκειται να σβήσει», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι η καλύτερη προστασία απέναντι στον κοροναϊό είναι η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και η υγιεινή των χεριών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι «επιδημιολογικά ο Δεκαπενταύγουστος είναι επικίνδυνος καθώς υπάρχουν πολλές συγκεντρώσεις ανθρώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Παναγιωτακοπουλος υπογράμμισε πως πλέον εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα καθώς πραγματοποιούνται περίπου 10.000 τεστ ημερησίως, αριθμός που στις αρχές της πανδημίας δεν ξεπερνούσε τα χίλια.

Υπογραμμίζεται πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα είναι 4.855, εκ των οποίων τα 1.325 (27,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 2.403 (49,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...