Υγεία

Ερευνητές στο Κάλγκαρι: Κάνναβη κατά του κορονοϊού!

Από τότε που οι επιστήμονες σύμφωνα με πληροφορίες διερεύνησαν τα αποτρεπτικά αποτελέσματα της νικοτίνης στην πρόληψη του κορονοϊού, κάποιοι πίστευαν ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου έως ότου κάποιος έκανε το ίδιο για τη μαριχουάνα.

Τώρα, μια ομάδα ερευνητών στο Κάλγκαρι είπε σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η έρευνά τους για τοπικά στελέχη μαριχουάνας δίνει «υπόσχεση».

Η ομάδα που αποτελείται από δύο συζύγους λέει ότι έχουν ερευνήσει πιθανές φαρμακευτικές ιδιότητες της μαριχουάνας για περισσότερα από πέντε χρόνια, αλλά άρχισαν να «περιστρέφουν» την έρευνά τους όταν ο κοροναϊός εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Η Olga και ο Igor Kovalchuk ασχολούνται με την κάνναβη από το 2015, χρησιμοποιώντας ποικιλίες από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν νέα υβρίδια και να αναπτύξουν εκχυλίσματα που παρουσιάζουν ορισμένες θεραπευτικές ιδιότητες.

"Υπάρχουν πολλές τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με την κάνναβη στον καρκίνο, την κάνναβη σε φλεγμονή, το άγχος, την παχυσαρκία και άλλα", λέει ο Igor. "Όταν ξεκίνησε το COVID-19, η Όλγα είχε την ιδέα να επανεξετάσει τα δεδομένα μας και να δει αν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για το COVID.

«Ήταν σαν μια κάρτα τζόκερ, ξέρετε, κορονοϊός. Συνδυάζει απλώς τα σχέδια όλων», λέει η Όλγα.

Λέει ότι άρχισαν να εξετάζουν τις ειδικές πρωτεΐνες ή τους υποδοχείς, πως ο ιός εισβάλλει στο σώμα και τώρα έχουν υποβάλει ένα ερευνητικό έγγραφο που μελετά τις επιπτώσεις της ιατρικής κάνναβης στο COVID-19.

"Εκπλαγήκαμε στην αρχή και μετά ήμασταν πραγματικά χαρούμενοι", λέει η Όλγα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Lethbridge υποψιάζονται ότι ορισμένα αντιφλεγμονώδη εκχυλίσματα κάνναβης υψηλής CBD μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων των υποδοχέων στο στόμα, στους πνεύμονες και στα εντερικά κύτταρα, περιοχές που είναι από τις πιο ευάλωτες σε λοίμωξη από κορονοϊό. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι ορισμένα από αυτά τα στελέχη μπορούν να «ρυθμίσουν» τη δραστηριότητα ενός υποδοχέα γνωστού ως «ACE2», το οποίο άλλοι ερευνητές έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι μια κρίσιμη πύλη για τον ιό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ