φαρμακο
Υγεία

Κορονοϊός - Η Κύπρος παρέλαβε χλωροκίνη στα..κρυφά

Υπό άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά πέντε τόνων χλωροκίνης στην Κύπρο από την εταιρία Remedica.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο Μιχάλης Νεοπτολέμου, Διευθυντής Σύμβουλος της εταιρίας, μίλησε για τους λόγους που επέβαλαν η διαδικασία αλλά και ο προγραμματισμός να διεξαχθούν υπό πλήρη μυστικότητα,όπως αναφέρει το halphanews.live

Μεταξύ άλλων, υπήρξε πληροφορία για πιθανές εμπλοκές αλλά και ενέργειες «μπλοκαρίσματος» από χώρες εκτός της Ε.Ε. Για το λόγο αυτό το ταξίδι διήρκησε δύο ημέρες με ισραηλινό αεροσκάφος τύπου C-130 ξεκινώντας από Τελ Αβίβ και περνώντας από την Βομβάη για να καταλήξει τελικά στην Κύπρο. Ειδικά την Ινδία, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, τόσο λόγω του λοκντάουν, όσο κι εξαιτίας ομαδών που κατάσχουν φορτία και κλέβουν αυτοκίνητα.

Ερωτηθείς για το κόστος της διαδικασίας, ο κ. Νεοπτολέμου, τόνισε ότι η αερομεταφορά ήταν άνευ κόστους εκ μέρους της ισραηλινής πλευράς, στο σύνολό της όμως ήταν αρκετά δαπανηρή. Σαν εταιρεία, εξαιτίας του έγκαιρου προγραμματιστού, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συγκεκριμένη ποσότητα σε καλή τιμή, συγκριτικά αυτή που υπάρχει πλέον στην αγορά.

Τη στιγμή αυτή η ουσία βρίσκεται σε διαδικασία αναπαραγωγής, με την εταιρεία να βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τις φαρμακευτικές υπηρεσίες. Στους σχεδιασμούς είναι όπως εξασφαλισθούν κι άλλες ποσότητες συν τω χρόνω.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ