Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Aποκαλυπτική έρευνα: Κορονοϊός - Πόσοι Έλληνες έχουν αναπτύξει ανοσία - Τα δεδομένα για έγκυες και νεογνά

Ο τρόπος που ο πλανήτης μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό ήταν εντυπωσιακός. Συνολικά, πάνω από δυο δισεκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, παραμονής στο σπίτι και περιορισμού της κυκλοφορίας. Πλην περιόδων πολέμου, δεν έχει υπάρξει ποτέ μια τόσο μεγάλη παγκόσμια επιχείρηση αλλαγής της συμπεριφοράς των ανθρώπων. 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά θα έλεγε κανείς ότι είναι τα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται το 60 των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Με βάση τα καταγεγραμμένα αυτά στοιχεία, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι περίπου των 25% όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, πλέον έχουν θεραπευτεί. Βέβαια η εικόνα αυτή δείχνει ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων αναρρώνει χωρίς να κινδυνεύει, όμως υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό το οποίο μπορεί να νοσηλευτεί ή μπορεί να φτάσει έως και το θάνατο. Γι’ αυτό και τα μέτρα διατηρούνται αυστηρά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, αυτή τη στιγμή στην Αττική, από την έναρξη της επιδημίας είχαμε 1.082 κρούσματα. Ενεργά είναι σήμερα τα 712 δηλαδή οι συμπολίτες μας αυτοί δεν έχουν αναρρώσει ακόμα. Από αυτούς οι 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ’ οίκον. Αν αφαιρέσουμε και εκείνους που έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό και κατέληξαν τον αριθμό των οποίων δεν τον ξέρουμε αλλά δεν είναι περισσότεροι από 60, τότε διαπιστώνουμε ότι 300 και περισσότεροι πολίτες που ζουν στην Αττικοί και ήταν θετικοί στον ιό, πλέον δεν είναι.

Επιχειρώντας μια αναγωγή στο σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα έλεγε κανείς ότι περί τους 400-500 Έλληνες που είχαν προσβληθεί από τον ιό έχουν θεραπευτεί και πλέον έχουν ανοσία. 

Βέβαια αυτό είναι ένα μικρό ποσοστό της πραγματικής εικόνας που έχουμε για τη διασπορά του ιού. Με δεδομένο το γεγονός ότι σ’ ένα 60% τουλάχιστον των περιπτώσεων που έχει προσβάλλει ο ιός, προκαλεί είτε ήπια είτε καθόλου, μπορεί να έχουν πολλαπλάσιους πολίτες που έχουν πλέον ανοσία, όμως την ίδια ώρα έχουμε και πολλαπλάσια ενεργά κρούσματα που μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Για το λόγο αυτό υπάρχει και μεγάλος αριθμός τόμων που είναι αυτή τη στιγμή σε καραντίνα ειδικά στην Αττική. 

 

Ευχάριστα τα νέα δεδομένα για έγκυες και νεογνά 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ενθαρρυντικά στοιχεία που αφορούν τις εγκύους, όπως προκύπτουν από μελέτη που έγινε σε 43 έγκυες γυναίκες στη Νέα Υόρκη και έδειξε ότι «το 86% από αυτές παρουσίασαν την πολύ ήπια μορφή της νόσου, ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στον γενικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τις επιδημίες Sars και του ιού Η1Ν1, που ήταν πολύ πιο επιβαρυντικές για τις έγκυες γυναίκες. Επίσης, κανένα από τα μωρά στη μελέτη αυτή δεν βρέθηκε μολυσμένο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ