Κικίλιας
Υγεία

Κορονοϊός - Τι αποκαλύπτει ο υπ. Υγείας για τις επόμενες κινήσεις

Ο κ. Κικίλιας, τόνισε πως «εντός του Απριλίου θα φτάσουμε τις 1000 κλίνες ΜΕΘ», ενώ σημείωσε ότι «το ΕΣΥ δεν μπορεί να ενισχύεται λόγω της κρίσης ή μόνο για την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άρση των απαγορεύσεων, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Είναι εμφανές ότι βλέπουμε συγκράτηση στην καμπύλη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σχεδιάσουμε τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητας με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν τα τέλη Απριλίου. Μέχρι τότε πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα. Η ελάφρυνση των μέτρων θα γίνει σταδιακά. Με βάση τα δεδομένα που μας δίνουν οι επιστήμονες. Τα μέτρα θα αίρονται βήμα – βήμα και με προσοχή», υποστήριξε.

Όσον αφορά για τα διαγνωστικά τεστ του κορωνοϊού, είπε: «Αυτοί που βιάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τεστ αμφίβολης ποιότητας το πλήρωσαν. Από την άλλη δεν πρέπει να καθυστερούμε. Περιμένουμε να δούμε ποια τεστ είναι αξιόπιστα. Όλα θα γίνουν στο χρόνο τους, και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται την υγεία των πολιτών».

«Θα έχουμε σκληρό καλοκαίρι στο υπουργείο ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο την εποχική γρίπη, όσο και ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορωνοϊού», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ