Υγεία

Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς για κορωνοϊό: Ούτε το Μάιο θα έχουμε τελειώσει!

Την εκτίμηση πως δεν έχουμε δει ακόμη την κορύφωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκανε ο Μάριος Λαζανάς.

Ο λοιμωξιολόγος, μιλώντας στην εκπομπή «Δέκα» της ΕΡΤ, εξέφρασε την προσωπική του άποψη, αναφέροντας ότι πιστεύει πως δεν θα έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα μέχρι τον Μάιο. «Θα σας πω την προσωπική μου άποψη η οποία μπορεί να δεχθεί κριτικές. Δεν νομίζω ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει τελειώσει το θέμα στην Ελλάδα. Δεν έχουμε δει την κορύφωση του προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαζανάς αναφέρθηκε και στην χλωροκίνη, τονίζοντας ότι είναι ένα φάρμακο που έχει «γνωστές παρενέργειες», επισημαίνοντας πως χρησιμοποιείται πρωτίστως από αυτούς που παίρνουν το φάρμακο εδώ και χρόνια και «δευτερευόντως και επειγόντως» αυτοί που έχουν πρόβλημα με τον κορωνοιό.

Ο λοιμωξιολόγος σχολίασε πως προς το παρόν μόνο η Κίνα βοηθά με τους αναπνευστήρες και τα αντισηπτικά, καθώς όσες άλλες χώρες τα παράγουν, τα κρατούν για την δική τους χρήση. Επεσήμανε δε, τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ, λέγοντας πως «καθυστέρησαν σημαντικά να πάρουν μέτρα κοιτάζοντας πρώτα το οικονομικό όφελος». Τέλος, τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, αλλά αναγνώρισε πως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, που ισχύουν σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου την δεδομένη στιγμή.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...