κοροναϊός
Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Ο κοροναϊός "χτύπησε" Ευρώπη: Επιβεβαίωσε δύο κρούσματα η Γαλλία

Η Γαλλία επιβεβαιώνει δύο περιπτώσεις θανατηφόρου κοροναϊού από την Κίνα, τις πρώτες στην Ευρώπη, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Υγείας.

Δύο κρούσματα του νέου τύπου κοροναϊού που επιβεβαιώθηκαν στο Παρίσι και το Μπορντό, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Υγείας Agnès Buzyn.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχουν και άλλα κρούσματα.

Η υπουργός υγείας έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την πρώτη περίπτωση, που αναφέρθηκε στο Μπορντό. "Ο ασθενής 48 ετών, πριν επιστρέψει από την Κίνα πέρασε από το Γουχάν", δήλωσε η υπουργός. Έχει έρθει σε επαφή με δώδεκα ανθρώπους από την άφιξή του στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 26 είναι τα θύματα από το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 830, σημαίνοντας κόκκινο συναγερμό.

Άνθρωποι πέφτουν στο έδαφος από τον κορονοϊό στην Κίνα

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από την Κίνα, όπου δεκάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Στην επαρχία Γουχάν, όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός, οι δρόμοι είναι άδειοι, ενώ οι προμήθειες των φαρμακείων έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στα social media και δείχνουν άτομα να πέφτουν στο έδαφος, μολυσμένα από τον ιό.

https://www.youtube.com/watch?v=odgfXE3F5bQ&feature=emb_title

Τα συμπτώματα του ιού - Τι πρέπει να προσέξουμε

Σύμφωνα με το CDC, ένα άτομο μπορεί να κινδυνεύει εάν έχει:

Πυρετό και συμπτώματα όπως βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, μετά από ταξίδι στη Γουχάν ή σε στενή επαφή με κάποιον που ήταν άρρωστος και είναι υπό έρευνα για τον ιό τις τελευταίες δύο εβδομάδες ή που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει τον ιό.

Το CDC χαρακτήρισε την «στενή επαφή» τα δύο μέτρα μέσα στο δωμάτιο μαζί με άτομο που πάσχει από τον κορονοϊό.

Ο οργανισμός είπε ότι εάν έχετε ταξιδέψει πρόσφατα στη Γουχάν και αισθανθείτε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να «αναζητήσετε αμέσως ιατρική περίθαλψη», να καλέσετε τον γιατρό σας για τα συμπτώματά σας και να αποφύγετε την επαφή με άλλους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ που πληρούν αυτά τα κριτήρια πρέπει να εξετασθούν για τον ιό και να το αναφέρουν στο υγειονομικό τμήμα της πολιτείας τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ