Υγεία

ΣΟΚ! Επιστήμονες: Σε μια δεκαετία μωρά από τεχνητές μήτρες!

Η είδηση προκαλεί σοκ!

Τα επόμενα χρόνια, οι επιστήμονες σκοπεύουν να αναπτύξουν ανθρώπινα έμβρυα σε εργαστήριο χρησιμοποιώντας τεχνητές μήτρες υψηλής τεχνολογίας.

Οι γιατροί στο παιδικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας βρίσκονται σε επαφές με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να αρχίσουν να δοκιμάζουν τεχνητές μήτρες σε ανθρώπινα έμβρυα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Εάν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, η έρευνα θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που βλέπουμε την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, και ίσως ακόμη και την ανθρώπινη εξέλιξη!!!

Εάν αυτές οι κλινικές δοκιμές πάνε καλά, οι πλήρως τεκμηριωμένες τεχνητές μήτρες θα μπορούσαν να είναι έτοιμες μέσα σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Yale, Κάρλο Μπουλέττι.

Δέκα χρόνια βέβαια είναι μεγάλο διάστημα για την ιατρική έρευνα. Αλλά εάν οι τεχνητές μήτρες είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών από τις ιατρικές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού,  χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα μητέρας και παιδιού να δεσμεύονται μεταξύ τους.

"Αν το έμβρυο ήταν σε τεχνητή μήτρα, θα καταστεί δυνατή η πρόσβαση και ο έλεγχος του περιβάλλοντος χωρίς να περιορίζεται η αυτονομία της γυναίκας", δήλωσε ο Άννα Σμάτζντορ στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. "Έτσι, με κάποιους τρόπους μπορεί να υπάρξουν οφέλη για το ίδιο το έμβρυο."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ