Υγεία

Shatavari: Το "μαγικό" βότανο που οι ιδιότητες του μειώνουν το stress και την κατάθλιψη.

Τα βότανα, χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια για την προστασία του οργανισμού και την κατάπολέμιση ασθενειών. Υπάρχουν τόσα βότανα γύρω μας που σίγουρα κάποιο θα ταιριάζει με τις δικές μας ανάγκες. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που έχει αυξηθεί η τάση για αναζήτηση φυσικών μεθόδων στον τομέα της υγείας έχουν προκύψει βότανα που δεν ήταν πολύ γνωστα σε εμάς, όπως το shatavari. Τι είναι όμως αυτό;

Το shatavari είναι ένα είδος βοτάνου που χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες στην Ινδική ιατρική Ayurveda, που είναι ένα είδος εναλλακτικής ιατρικής. Ανάμεσα στις ευεργετικές του ιδιότητες θα βρεις τη μείωση του στρες, μέχρι και τη βοήθεια στη θεραπεία της κατάθλιψης. Αυτό για το οποίο είναι ακόμη πιο διάσημο, όμως, είναι η ρύθμιση των ορμονικών διαταραχών, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, οι εξάψεις και η κολπική ξηρότητα.

To shatavari περιέχει αντιοξειδωτικά (asparagamine A, racemosol) που μπορούν να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για την καταστροφή των κυττάρων και την πρόωρη γήρανση.

Το αντιοξειδωτικό racemofuran προσφέρει πολύ σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν μειώσουν τις φλεγμονές, χωρίς να σημειώνουν σημαντικές παρενέργειες στο πεπτικό σύστημα.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Science Direct το 2004 έδειξε ότι το εκχύλισμα από τη ρίζα του Shatavari μπορεί να αυξήσει τα αντισώματα για ασθένειες, όπως ο κοκκύτης και να βελτιώσει τη συνολική υγεία, βελτιώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ