Υγεία

Πονόλαιμος: Αντιμετωπίστε τον με αυτούς τους 4 τρόπους!

Ο πονόλαιμος είναι ένα σύνηθες φαινόμενο τους χειμερινούς ιδιαίτερα μήνες. Για να προλάβουμε τον πονόλαιμο, πρέπει να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα μέσω της υγιεινής διατροφής. Παρακάτω όμως θα δείτε 4 τρόπους για να τον αντιμετωπίσουμε.

Αν τελικά, δεν καταφέρετε να «γλιτώσετε» τον πονόλαιμο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για άμεση ανακούφιση και φυσικά συμβουλευτείτε έναν γιατρό που μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά με τη θεραπεία που ενδεχομέως πρέπει να ακολουθήσετε.

Ξεκουράστε το σώμα αλλά και τη φωνή σας

Ο πονόλαιμος είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο συνήθως βελτιώνεται μέσα σε μια εβδομάδα. Ο καλός ύπνος πάντοτε βοηθάει στην καταπολέμηση της λοίμωξης. Φροντίστε να παραμείνετε καλά ενυδατωμένοι, αλλά μην ξεχνάτε ότι τα πολύ ζεστά ροφήματα πρέπει να αποφεύγονται.

Κάντε γαργάρες

Οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής. Διαλύστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και κάντε γαργάρα με το διάλυμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία λίγες φορές.

Μην υποθέτετε ότι χρειάζεστε αντιβιοτικά

Οι περισσότεροι πονόλαιμοι προκαλούνται από ιούς, οπότε δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά.

Ο πονόλαιμος συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα κρυολογήματος που μπορεί να περιλαμβάνουν ρινική καταρροή, βήχα, κόκκινα ή υγρά μάτια και φτέρνισμα.

Αν ο πονολαιμος επιμένει για μέρες χωρίς σημάδια βελτίωσης και συνοδεύεται από πυρετό, συμβουλευτείτε το γιατρό.

 Αποφύγετε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο, ερεθίζοντας τον λαιμό. Το αναπνευστικό σύστημα θα αντιδράσει στον ερεθισμό με βήχα ο οποίος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της φλεγμονής. Το κάπνισμα μειώνει επίσης την άμυνα του οργανισμού μας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπιάζουσα ιογενή και βακτηριακή λοίμωξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ