Υγεία

Άνδρας στη Βρετανία κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από... μπατονέτα!

Κανείς δεν θα περίμενε πως μια αθώα συνήθεια, αυτή του καθαρισμού των αυτιών με μπατονέτα, λίγο έλειπε να στοιχίσει τη ζωή του 31χρονου άνδρα από τη Βρετανία!

‘Ενας 31χρονος άνδρας στη Μ. Βρετανία υπέστη σοβαρή εγκεφαλική λοίμωξη όταν, σύμφωνα με τους γιατρούς, το βαμβάκι της μπατονέτας κόλλησε στο αυτί του για πέντε χρόνια, χωρίς να εκδηλώσει κάποια συμπτώματα. Ωστόσο, οι γιατροί υποπτεύονται ότι τα συμπτώματά του άρχισαν χρόνια νωρίτερα – πολύ πριν την κατάρρευση του.

Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στα Επείγοντα σε νοσοκομείο στην πόλη Κόβεντρι όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του  και κατέρρευσε. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο ασθενής είχε βακτηριακή λοίμωξη, η οποία άρχισε από το αυτί του. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε στο οστό στη βάση του κρανίου του, πριν μολύνει την επένδυση του εγκεφάλου του. Ένας από τους ειδικούς, ο Δρ Αλεξάντερ Τσάρλτον, ο οποίος έχει αναλάβει τη θεραπεία του άνδρα, δήλωσε ότι ο άνδρας άρχισε να παρουσιάζει επικίνδυνα νευρολογικά συμπτώματα.

Ο ασθενής έσπευσε στο νοσοκομείο δέκα μέρες αφού παρατήρησε τον πόνο και υγρό στο αριστερό του αυτί. Αισθάνθηκε πονοκεφάλους στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού του, τόσο σοβαρούς που έκανε εμετό. Τότε άρχισε να ξεχνά τα ονόματα των ανθρώπων. Ο ασθενής είπε ότι ο πόνος στο αυτί του του άρχισε περίπου πέντε χρόνια πριν, και στη συνέχεια υπέστη απώλεια ακοής.

Υποβλήθηκε σε θεραπεία για σοβαρές λοιμώξεις αυτιών στο αριστερό του αυτί για δύο φορές. Η ομάδα του Δρ Τσάρλτον έστειλε τον άνθρωπο για αξονική τομογραφία στον εγκέφαλό του. Η εξέταση έδειξε ότι υπήρχαν δύο αποστήματα – γεμάτα πύο – στα οστά στη βάση του κρανίου του, δίπλα στο αριστερό κανάλι του αυτιού.

Έτσι, ο άνδρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί η λοίμωξη και οι γιατροί εντόπισαν το κομμάτι από το βαμβάκι της μπατονέτας. Ο ασθενής νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα πριν από τη λήψη αντιβιοτικών δύο μηνών για να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη. Οι γιατροί τον συμβούλευσαν να μην χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά στα αυτιά του μπατονέτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ