Υγεία

Δείτε τι αποκάλυψαν πειράματα για την ακτινοβολία του Wi-Fi…

Τη σήμερον ημέρα, όλοι είναι συνδεδεμένοι. Τα κινητά και οι υπολογιστές έχουν απλοποιήσει πολύ τις τηλεπικοινωνίες και έτσι μπορούμε να ερχόμαστε σε επαφή ακόμα και με άτομα που ζουν πολύ μακρυά από μας. Αλλά με τι κόστος; Πώς επηρεάζεται η ζωή μας;

 Πέντε μαθήτριες λυκείου έκαναν ένα πείραμα για το μάθημα της βιολογίας με σκοπό να απαντήσουν στην ερώτηση αυτή και τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά. Τα κορίτσια παρατήρησαν πως δυσκολευόντουσαν να προσέξουν στο μάθημα και αναρωτιόντουσαν ποια μπορεί να είναι η αιτία.

“Όλοι έχουμε βιώσει δυσκολία στην συγκέντρωση εάν την προηγούμενη μέρα κοιμηθήκαμε με το κινητό δίπλα στο κεφάλι μας, όπως και δυσκολία στο να κοιμηθούμε,” εξηγεί η Lea Nielsen, μία από τις μαθήτριες που πήραν μέρος στο πείραμα.

Τα κορίτσια αποφάσισα να κάνουν το πείραμα για να δουν αν το Wi-Fi είχε κάποια σχέση με το πρόβλημα αυτό. Πήραν 400 σπόρους από κάρδαμο και τους μοίρασαν σε 12 δοχεία. Όλoi ήταν στο ίδιο δωμάτιο, στην ίδια θερμοκρασία, με την ίδια ποσότητα νερού. Έβαλαν έξι routers δίπλα σε ένα Wi-Fi router, που εκπέμπουν την ίδια ακτινοβολία όπως ένα κινητό.

Μετά από 12 μέρες, τα αποτελέσματα τις σόκαραν.

Οι σπόροι που ήταν σε μεγάλη απόσταση από το Wi-Fi router μεγάλωσαν κανονικά και έγιναν πράσινοι.

Όσοι όμως ήταν δίπλα στο router? Αυτό είναι άλλη ιστορία.

Οι περισσότερο από αυτούς τους σπόρους πέθαναν ή μεταλλάχτηκαν. Δεν μεγάλωσαν καθόλου. Το πείραμά τους κατέληξε στο ότι η ακτινοβολία του Wi-Fi μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία μας.

“Πλέον, κανείς από μας δεν κοιμάται κοντά στο κινητό του πια. Είτε το βάζουμε μακρυά, είτε σε άλλο δωμάτιο. Και ο υπολογιστής είναι πάντα κλειστός.”

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης είπαν πως θα επαναλάβουν το πείραμα των κοριτσιών σε μεγαλύτερη κλίματα για να βγάλουν πιο λεπτομερή συμπεράσματα.

Πηγή:viralman.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...