Υγεία

Όλη η αλήθεια για τα μωρομάντηλα - Ένα βίντεο που θα σας κόψει την ανάσα…Τα μωρομάντηλα είναι ένα βασικό και απαραίτητο στοιχείο για τους γονείς.

Είναι ιδανικά για τον καθαρισμό μιας ποικιλίας από βρωμιές. Μπορείτε να πάρετε ένα πακέτο και να το αφήσετε στο αυτοκίνητο. Τα μωρομάντηλα είναι ιδανικά για τον καθαρισμό του προσώπου, των χεριών, και των παιχνιδιών στον δρόμο. Αλλά δεν είναι τόσο ασφαλή όσο νομίζαμε.

Μια μελέτη έδειξε ότι τα μωρομάντηλα δεν είναι καλά για το δέρμα των παιδιών μας.

Τα αποτελέσματα

Η Δρ. Chang θυμήθηκε μια άλλη έκθεση σχετικά με έναν άνθρωπο στο Βέλγιο που είχε μια σοβαρή αντίδραση σε ένα χημικό συντηρητικό που ονομάζεταιμεθυλισοθειαζολινόνη (Methylisothiazolinone, MIT, ή MI). Αυτό ήταν το ίδιο χημικό στα μαντηλάκια που ήταν υπεύθυνο για τον ερεθισμό του δέρματος στα παιδιά.

Το χημικό μπορεί να βρεθεί σε δημοφιλείς μάρκες όπως Huggies, Cottonelle, και Johnson & Johnson – για να αναφέρουμε μερικές. Λόγω της ανησυχίας σχετικά με τις αντιδράσεις του δέρματος από την μεθυλισοθειαζολινόνη, οι εταιρείες σκέφτονται να την αφαιρέσουν από τα προϊόντα τους.

Ο στόχος είναι να το αντικαταστήσουν με ένα πιο φυσικό πρόσθετο. Η Δρ. Ellen Frankel, μια άλλη δερματολόγος, επιβεβαίωσε ότι θα συμβουλεύει τους γονείς να μην χρησιμοποιούν μωρομάντηλα λόγω όλων των χημικών ουσιών που περιέχουν.

diaforetiko.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ