Υγεία

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Έφηβη πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού λόγω…

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μια 13χρονη μαθήτρια από το Βόρειο Λάνκασιρ της Βρετανίας, η οποία παρουσίασε συμπτώματα εγκεφαλικού.

Αναλυτικότερα, ενώ βρισκόταν στο σχολείο, η 13χρονη Κάτλιν Φρέιζερ εμφάνισε παράλυση στη δεξιά πλευρά του σώματός της και κατέρρευσε μέσα στην τάξη. Αρχικά εκδήλωσε μούδιασμα στο πρόσωπο και το σώμα της. Λίγα λεπτά αργότερα, παρατήρησε ότι τα χέρια της μελάνιασαν και στη συνέχεια παρέλυσε η δεξιά πλευρά του σώματός της.

Οι καθηγητές κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο και ενημέρωσαν τους γονείς του κοριτσιού, φοβούμενοι ότι έπαθε εγκεφαλικό.

Σημειώνεται ότι η Κάτλιν, όπως και άλλοι συμμαθητές της, αγοράζουν πολύ συχνά ένα φθηνό ενεργειακό ποτό από ένα κινητό παγωτατζίδικο που βρίσκεται ακριβώς έξω από το σχολείο.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, οι εξετάσεις υπέδειξαν ότι είχαν συσσωρευτεί στον οργανισμό του κοριτσιού τεράστιες ποσότητες καφεΐνης και λόγω αυτού υπέστη κρίση μιας σπάνιας μορφής ημικρανίας που ονομάζεται «ημιπληγική ημικρανία». Τα συμπτώματα της ημιπληγικής ημικρανίας περιλαμβάνουν την παράλυση στο μισό σώμα, την έντονη αδυναμία, τις αλλοιώσεις στην όραση και την ομιλία και τις αισθητηριακές διαταραχές.

Η Κάτλιν δήλωσε πως ένιωσε τη δεξιά πλευρά του προσώπου της να «κρεμάει» και δύο λεπτά αργότερα έχασε κάθε αίσθηση στη δεξιά πλευρά του σώματός της. Ακόμη ανέφερε πως συνήθιζε να πίνει το ενεργειακό ποτό κάθε μεσημέρι, ωστόσο οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι πρέπει να κόψει τη συνήθεια αυτή, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να πάθει έμφραγμα.

medicalland.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ