Υγεία

ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ! Τροφές ασπίδα προστασίας για την καρδιά

Αυτές είναι οι τροφές, ασπίδα- προστασίας για την καρδιά….Δείτε τι αναφέρουν επιστημονικές έρευνες….

Μαύρα φασόλια

Περιέχουν θρεπτικές ουσίες, όπως φυλικό οξύ, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, μαζί με ίνες που βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης και του σακχάρου.

Καφές

Ο καφές και το τσάι μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς-ακόμα και ο καφές χωρίς καφείνη. ‘Ερευνες έδειξαν ότι άνθρωποι που καταναλώνουν 3-4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν διαβήτη. Αν ήδη έχετε υπέρταση να είστε προσεκτικοί, καθώς η καφεΐνη μπορεί να την επιδεινώσει.
Κεράσια

Τα κεράσια περιέχουν ανθοκυανίνες, που εκτιμάται ότι βοηθούν στην προστασία των αγγείων. Τα συγκεκριμένο φρούτο, σε οποιαδήποτε μορφή έχει αντιοξειδωτικά.

Πορτοκάλια

Περιέχουν την πηκτίνη, μια ίνα που καταπολεμά τη χοληστερόλη, καθώς και κάλιο που βοηθά στον έλεγχο της πίεσης. ‘Ερευνα έδειξε ότι τα πορτοκάλια μπορεί να οδηγήσουν τα αγγεία σε καλύτερη λειτουργία και να μειώσουν λίγο την αρτηριακή πίεση.

Καρότα

Μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και να απομακρύνουν την πιθανότητα διαβήτη. Μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, καθώς αποτελούν πηγή διαλυτών ινών.

 

Γλυκοπατάτες

Προτιμήστε τις γλυκοπατάτες. Καθώς περιέχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν αυξάνουν απότομα το σάκχαρο. Περιέχουν επίσης ίνες και λυκοπένιο.

Αμύγδαλα

Ταιριάζουν με λαχανικά, ψάρι, κοτόπουλο και επιδόρπια. Περιέχουν φυτικές στερόλες, ίνες και υγιεινά για την καρδιά λιπαρά. Μπορεί επίσης να μειώσουν την κακή χοληστερόλη αν τα προτιμήσετε έναντι άλλων λιπαρών. Να τρώτε μια μικρή χούφτα την ημέρα.

Καρύδια

Μια μικρή χούφτα την ημέρα μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή στις αρτηρίες της καρδιάς. Περιέχουν ωμέγα 3 μονοακόρεστα λιπαρά και ίνες. Τα οφέλη έρχονται όταν τα καρύδια αντικαθιστούν τα κακά λιπαρά που βρίσκονται στα μπισκότα και τα τσιπς.

medicalland.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ