Πως το «America First» έγινε «Ukraine First»: Ο πόλεμος μετατρέπεται σε προσωπικό στοίχημα για Τραμπ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που ξεκίνησε με εντολή Πούτιν και διευρύνθηκε υπό την αδράνεια Μπάιντεν, έχει πλέον μετατραπεί σε μια καθαρά αμερικανική υπόθεση. Και, πιο συγκεκριμένα, σε ένα προσωπικό στοίχημα του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος ο Τραμπ, που επέστρεψε στον Λευκό Οίκο με υποσχέσεις για γρήγορο τερματισμό των πολέμων, βλέπει πλέον μια σύγκρουση που όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά βαθαίνει και αποκτά δική του ταυτότητα. Στην πράξη, η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε «δική του υπόθεση» – ένα πρόβλημα που δεν κληρονόμησε απλώς, αλλά το διαχειρίζεται με τρόπο που τον καθιστά κύριο υπεύθυνο για την έκβασή του.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι άλλο: ο Τραμπ φαίνεται να πιστεύει ότι μπορεί να επιλέγει ποια προβλήματα είναι "δικά του". Η ουκρανική κρίση του αποδεικνύει το αντίθετο. Όπως το Αφγανιστάν έγινε ο «πόλεμος του Ομπάμα», έτσι και η Ουκρανία εξελίσσεται στον «πόλεμο του Τραμπ» – και κανένας πολιτικός δεν ξεφεύγει από μια τέτοια ευθύνη.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News