Όταν η ανοχή γίνεται απειλή: Αλλοδαπός κατέβασε την ελληνική σημαία από δημόσιο κτήριο και την έκαψε

Η Ελλάδα, χώρα με ιστορικό βάθος και πολιτισμική υπερηφάνεια, αντιμετωπίζει πλέον μια αυξανόμενη και ανησυχητική πρόκληση: την κλιμακούμενη αποθράσυνση αλλοδαπών και μεταναστών που δεν διστάζουν να προσβάλλουν ευθέως τα εθνικά σύμβολα, την κοινωνική ειρήνη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό που σοκάρει και εξοργίζει σημειώθηκε στην Κομοτηνή, στην καρδιά της Θράκης. Ένας αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αφού κατέβασε την ελληνική σημαία από τον ιστό έξω από το ΚΕΠ στην Πλατεία Ειρήνης και της έβαλε φωτιά μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ούτε ρατσιστική ούτε ξενοφοβική. Αντιθέτως, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να δείξει αλληλεγγύη. Όμως η ανοχή έχει όρια, ειδικά όταν κάποιοι επιλέγουν να προσβάλλουν τα εθνικά σύμβολα, να βεβηλώνουν δημόσιους χώρους και να προκαλούν εντάσεις με απροκάλυπτο θράσος.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News