Πλησιάζουν απειλητικά την πόλη του Σούμι οι Ρώσοι - Εκκενώνουν κατά χιλιάδες οι Ουκρανοί

Η ξαφνική και ταχεία ρωσική προέλαση στην βορειοανατολική ουκρανική περιφέρεια του Σούμι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο Κίεβο. Η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, μιας και οι Ρώσοι πολιορκούν το τελευταίο χωριό-οχυρό του ουκρανικού στρατού πριν την πόλη του Σούμι, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας.

Η κρισιμότερη εξέλιξη για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνει όμως χώρα κάπου αλλού, στην κατεύθυνση της Κοντράτοβκα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το συγκεκριμένο χωριό πριν λίγες ημέρες. Αφότου ολοκλήρωσε τον «καθαρισμό» του συνέχισε να προελαύνει, φτάνοντας εχθές έξω από τον οικισμό Κοτέν (Khoten).

Το Κοτέν είναι ένα πολύ μικρό χωριό με πληθυσμό μικρότερο των 4 χιλιάδων κατοίκων (πριν την έναρξη του πολέμου). Σύμφωνα με ρωσικά αμυντικά μέσα, το Κοτέν αποτελεί τον τελευταίο οικισμό και οχυρό του ουκρανικού στρατού πριν την πόλη του Σούμι.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News