Πρώτη προτεραιότητα των Ρώσων να καταλάβουν τη Κονσταντίνοβκα: Άνοιξαν τρύπα στην άμυνα των Ουκρανών

Στην ουκρανική περιφέρεια του Λουγκάνσκ ένα εφιαλτικό σενάριο εκτυλίσσεται για τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου. Στην κατεύθυνση της πόλης του Τορέτσκ τα ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν νέα «τρύπα» στις εχθρικές γραμμές αμύνης, με αποτέλεσμα να σημειώσουν σημαντική προέλαση τις τελευταίες ώρες.

Το απώτερο σχέδιο της Μόσχας είναι οι ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην κατεύθυνση του Τορέτσκ να πλησιάσουν το Ποκρόβσκ του Ντονιέτσκ από τον βορρά. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την περικύκλωση της πόλης από ολόκληρη την δυτική πλευρά της.

Πάρα αυτά, για το καταφέρουν αυτό οι Ρώσοι πρέπει πρώτα να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Κονσταντίνοβκα. Σύμφωνα με στρατιωτικούς ειδικούς που ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα του μετώπου, οι επόμενες σφοδρές μάχες θα λάβουν χώρα στα περίχωρα αυτού του οικισμού.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News