Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κλιμακώνει περισσότερο: «Ανίκανη Ευρώπη, υστερία στο Μόναχο»

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν, εξαπέλυσε μια σφοδρή κριτική εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), χαρακτηρίζοντάς την ως «ανίκανη» και κατηγορώντας την για υστερία κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Ασφαλείας στο Μόναχο.

Η Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο, που διεξήχθη σε ένα κλίμα ήδη τεταμένο από τις διάφορες γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις, αποτέλεσε το σκηνικό για αυτές τις δηλώσεις. Σε αυτή τη διάσκεψη συγκεντρώθηκαν πολλοί από τους σημαντικότερους ηγέτες και ειδικούς σε θέματα ασφαλείας από όλο τον κόσμο.

Οι δηλώσεις του Βιατσεσλάβ Βολοντίν αποτελούν την τελευταία πράξη στη συνεχιζόμενη δραματουργία των σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ. Ενώ η Ευρώπη αγωνίζεται να βρει την ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και συνεργασίας, οι τέτοιες επιθέσεις από ρωσικούς αξιωματούχους δεν κάνουν παρά να συντηρούν το κλίμα αβεβαιότητας και δυσπιστίας, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η διπλωματική αποκλιμάκωση είναι ένας μακρινός και αβέβαιος στόχος.

Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News