Γυναίκες στην Εθνική Φρουρά:Διάσταση απόψεων ανάμεσα στο υπουργείο Άμυνας και Οικονομικών της Κύπρου

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στην Κύπρο για τα ποσοστά συμμετοχής γυναικών στη δομή του κράτους σε σχέση με τις βαθμίδες ιεραρχίας. Σε αυτό το πλαίσιο την Δευτέρα σημειώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών ως προς το ζήτημα της άνισης μεταχείρισης και διάκρισης λόγω φύλου στην εργασία εις βάρος γυναικών μόνιμων Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων κατά τη συνεδρία της Επιτροπής, οι εκπρόσωποι αμφοτέρων των Υπουργείων εξέφρασαν την αδυναμία τους για διεξαγωγή αναλογιστικής μελέτης, η οποία θα μπορούσε να δείξει το μέγεθος του προβλήματος.

Η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ζητήσει μέσω επιστολής συνάντηση με τους Υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών εντός του ερχομένου Απριλίου, αφού προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ των Γενικών Διευθυντών των δύο Υπουργείων. Επιπλέον ζήτησε να κατατεθεί στη Βουλή και η αλληλογραφία των δύο Υπουργείων επί του θέματος.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News