«Σήματά σου ακατάληπτα» απαντά η Τουρκία στην Ρηματική Διακοίνωση και δέσμευσε περιοχή στο Αιγαίο!

«Σήματά σου ακατάλυπτα», θα μπορούσαμε να πούμε χρησιμοποιώντας την γνωστή φράση από τις διαβιβάσεις του Στρατού, ότι είπε η Τουρκία στην Ρηματική Διακοίνωση της Αθήνας για τις NAVTEX και την ΝΟΤΑΜ και επανήλθε σήμερα θέτοντας και πάλι θέμα αποστρατικοποίησης όλων των νησιών από την Θάσο μέχρι το Καστελόριζο και δεσμεύοντας το κεντρικό Αιγαίο με παράνομη NAVTEX για αεροναυτική άσκηση στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να τεντώσουν τα νεύρα της Αθήνας.

Αυτά την στιγμή που το τουρκικό πρακτορείο Anadolu έδινε στη δημοσιότητα βίντεο από την παρθενική πτήση που πραγματοποίησε το εγχώριας κατασκευής και έως ένα βαθμό σχεδίασης τουρκικό μαχητικό KAAN, που η τουρκική αμυντική βιομηχανία ισχυρίζεται πως είναι στελθ και ανήκει στην 5η γενιά, με υπεργολάβο τη βρετανική BAE Systems.

To KAAN πέταξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Τουρκία, με αμερικανικούς κινητήρες GE F110. Κινητήρες των F-16 δηλαδή που ήδη διαθέτει η Τουρκία. Όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, το ΚΑΑΝ είναι ή ευελπιστεί να είναι, εφάμιλλο του F-35 και του F-22 το οποίο θυμίζει αρκετά στην όψη.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News