Πολύ δύσκολη η κατάσταση για τον Ζελένσκι και τους διοικητές του: Ρωσικές νίκες σε όλο το μέτωπο

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση της ρωσικής αμυντικής σελίδας SvPressa, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να υποφέρουν από βαριές απώλειες στην ζώνη του πολέμου. Πιο συγκεκριμένα, η σελίδα επικαλούμενη δεδομένα του επίσημου εκπροσώπου Ιγκόρ Κονασένκοφ αναφέρει πως μόνο στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου σκοτώθηκαν 1.680 Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ καταστράφηκαν 19 πυροβόλα πεδίου, 6 άρματα μάχης και 6 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Ένας ανεξάρτητος στρατιωτικός παρατηρητής ανέφερε πολύ πρόσφατα πως τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν θέσεις βόρειας της Μπογκντάνοβα (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπαχμούτ), βορειοανατολικά του Χρομόβοε (ακριβώς δυτικά του Μπαχμούτ) και βόρεια της Κουρντιούμοβκα (12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ).

Εάν οι παραπάνω αναφορές αληθεύουν, τότε τα ρωσικά στρατεύματα κάλυψαν 4 χιλιόμετρα μέσα σε τρεις ημέρες, συμπεριλαμβανομένων λόφων μέγιστου μεγάλου υψομέτρου. Οι Ουκρανοί φαίνεται πως δεν μπορούν να σταματήσουν την ρωσική προέλαση σε αυτήν την κατεύθυνση, μιας και δεν παρατάσσουν σημαντικές μονάδες στην περιοχή. Το μόνο που κάνουν είναι να αναπληρώνουν τις απώλειες που σημειώνουν τα στρατεύματά τους στη περιοχή, κάτι που φυσικά δεν αρκεί για να απωθηθούν οι Ρώσοι.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News