Τα διδάγματα που μπορεί να πάρει η Ελλάδα από τον «στρατό των ρομπότ» των Ουκρανικών Δυνάμεων

Μπορεί τα μάτια της Διεθνούς κοινότητας να είναι στραμμένα στο θρίλερ της απελευθέρωσης Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ιδιαίτερη σφοδρότητα, με τους Ρώσους να πραγματοποιούν χθές την μεγαλύτερη ίσως επίθεσή τους κατά του Κιέβου από αρχής του πολέμου, την οποία συνεχίζουν και σήμερα.

Επίσης ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Mykhailo Fedorov αποκάλυψε σχέδια για τη δημιουργία ενός «Στρατού των Ρομπότ» και του «Στρατού του EW» (ραδιοηλεκτρονικός πόλεμος) για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι στον τομέα των μη επανδρωμένων πτητικών μέσων, θαλάσσιων μέσων και χερσαίων συστημάτων, αντίστοιχα UAV, USV, UGV, η χώρα μας υπολείπεται σε σχέση με την Τουρκία, κάτι το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα, αφού οι πόλεμοι σε Συρία-Λιβύη-Ναγκόρνο Καραμπάχ και εσχάτως σε Ουκρανία, έχουν ανάγει τα εν λόγω μη επανδρωμένα μέσα, σε αποφασιστικούς παράγοντες έκβασης των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News