Προκαλούν: 20.000 Βρετανοί στρατιώτες, μαχητικά F35 και ελικόπτερα Wildcat κοντά στα σύνορα με Ρωσία

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύει τη στρατιωτική του παρουσία στη Βόρεια Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Περισσότεροι από 20.000 Βρετανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην περιοχή το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε στους ηγέτες ότι ενώ ο Πούτιν έχει χάσει σημαντικό έδαφος στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε τη εισβολή του, οι σύμμαχοι και οι εταίροι δεν πρέπει να παρασύρονται σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Η προειδοποίησή του ήρθε αφού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εντοπίστηκαν ζημιές σε δύο αγωγούς μεταξύ Εσθονίας και Φινλανδίας και το HMS Queen Elizabeth αναγκάστηκε να εκτοξεύσει γρήγορα αεροσκάφη από το κατάστρωμα του στην Αρκτική την περασμένη εβδομάδα για να συνοδεύσει ρωσικά αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας που πέταξαν κοντά στο Carrier Strike Group που επιχειρεί στην περιοχή.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News